За буквите - отвъд буквите, за думите - отвъд думите...

Search
Предишна

Плеядата на Флоренция и съвършенството на връзките

Следваща
Плеядата на Флоренция и съвършенството на връзките


"Събудих се, само за да осъзная, че цялото човечество още спи". Леонардо да Винчи

Най-голямата опасност за много от нас не стои в това, че целите ни са твърде високи и съответно не успяваме да ги постигнем, а че са твърде ниски и ги постигаме.“ Микеланджело Буонароти (Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni)

Много е писано за богомилите и за тяхната заслуга за разцъфтяването на Ренесанса. Какви подсказки обаче ще излязат, ако към това, до което сме стигнали досега, добавим и погледа ни през мистичните симетрии на квантовата кирилица????

Когато говорим за Ренесанса, ИМА едно ИМЕ, което винаги ни съпътства, а ИМЕННО Флоренция. Флоренция, която през XV век обаче се изписва ФИОренца, и този факт ИМЕННО може да ни заведе далеч отвъд предела на нашите представи и познания за ОНези времена. 

Всеки, който направи нов превод, ще получи и нова картина, която в много от случаите може да се окаже и доста различна от представяната ни навсякъде ОФИциалана версия на живота. 

ИМЕННО в този особен момент, който в квантовата кирилица отговаря точно на буквата "О", сякаш цялото познание се концентрира в една точка, за да промени света ни изцяло. СлУЧАйно съвпадение на обстоятелствата ли е това, както ще го нарекат мнозина или игра на Сили, които не познаваме? А може би играта на Буквите ще ни подскаже още малко...

 

И така, Очакваме Продължение... Продължение от ИМЕНА... подСКАЗКИ и ЗАГАДКИ...

Споделено с Любов!

Н. П.

 

 

 

 

 

ВИЖТЕ ВСИЧКИ