За буквите - отвъд буквите, за думите - отвъд думите...

Search
Предишна

Y-сещане за буква

Следваща
Y-сещане за буква

Но те не знаят тайните, които се крият в единичните съдържания на Словото; в тях се съдържа вътрешен смисъл. Тези събития не бива да се разбират като природни и земни, каквито са по буквален смисъл, а като духовни и небесни. Ето защо смисълът не бива да се търси
в множеството от думи, а във всяка дума. Словото е записано в чисти съответствия, така че в крайна сметка всяка дума съдържа смисъла."
Из "Небе и Ад", Емануел Сведенборг, 1758 г.


Трябва обаче да знаем начина да превръщаме идеите, да разлагаме думите и да намерим Истината, която се крие в тях.”
Из "Най-добрият начин за разсъждение", лекция на Учителя Беинса Дуно , 31 октомври 1923 г., София

В книгата на Джонатан Блек „Апокрифната история на света” на стр. 330 можем да прочетем следното: „В Испания през XIII век живее кабалист на име Абрахам Абулафия, който пише за съзидателното слово на Бога. В ранните кабалистични текстове 22-те букви от еврейската азбука са описани като обладаващи съзидателна мощ. Следователно „в началото” Бог е комбинирал тези букви в определени модели, трансформирал ги е и от тях е създал думите, а от този процес са се разгърнали всички различни форми на Вселената.”

 

„Щастлив е този, който е разбрал буквите и числата. Буквите са от числата, числата са от идеите, идеите са от силите, силите са от Елохим. Синтезът на Елохим е Шем ха-Мефораш.”
Ключът на Соломон, преведен от Елиас Леви в книгата му „Philosophe Occulte”   

 

"Шумерските хроники са най-старите писмени източници, с изключение може би на геометричния език, предшестващ египетските йероглифи. (стр. 150)

Много малко хора могат да попаднат там, а сега говорим за цяла група от 30 души. Те ми разказаха, че вътре има надписи, които определено са по-стари от Саккара. Навсякъде по стените имало геометрични фигури. Много бих искал да ги видя. Човекът до мен беше силно развълнуван, докато ми разказваше как групата от 30 експерти по лингвистика, които успели да видят всичко отвътре, вече са убедени, че в тази пирамида се намира ключът към всички езици по света. Мисля, че вероятно е прав. Той разбираше свещената геометрия, а както ще видите след малко, тя е ключът към всички езици във Вселената. (стр.222)

42 + 2 - това е броят на хромозомите за първото ниво на съзнание. Както ще видите по-нататък, вашите хромозоми са геометрични образи и модели, които отразяват цялата реалност - не само тялото, но и всичко в тази Реалност, от най-далечната планета до най-малкото растение, до всеки атом. (стр.233)"

Из "Древната тайна на цветето на живота" на Друнвало Мелхизедек - том I-ви, (Издателство АРАТРОН - София, 2009 г.)

 

 

 

 

ВИЖТЕ ВСИЧКИ